Китайци спасили италиански град от вируса

Става дума за град Прато в регион Тоскана

Китайци спасили италиански град от вируса | StandartNews.com

Малкият италиански град Прато в регион Тоскана успял да избегне епидемията от новия коронавирус, благодарение на значителния дял китайци в населението му, които отрано предприели защитни мерки, предаде Радио Китай.

Една четвърт от жителите на Прато са китайци - 250 000, откъдето идва и прозвището му "малкия Китай". Това е третият в Европа град с най-голяма китайска общност след Париж и Лондон. Китайците в Прато са заети предимно в текстилната промишленост. 

По думите на собственик на местна текстилна компания, цитиран от радио Китай, тамошните китайци спазват дисциплина и уважават правилата. Още след Китайската нова година те започнали с карантината - много по-рано от обявяването ѝ от италианското правителство.

"На вратите на затворените магазини бяха залепени съобщения, на които бе написано, че китайците, които се завръщат от родината, трябва да поемат лична отговорност за своето здраве и това на другите и да останат 14 дни под карантина. Ако им се наложи да излизат, задължително да носят маски.

Постепенно италианците също започнаха да им подражават и да носят маски". Китайците живеят и работят в този малък италиански град повече от 30 години и са се интегрирали добре сред местното население, което ги приема с охота", отбеляза още Радио Китай.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай