Кирил Домусчиев : Това не е чума, но е много неприятно заболяване

Чувствам се добре,нямам влошаване на състоянието, благодарение на един изключително добър медицински екип

Кирил Домусчиев : Това не е чума, но е много неприятно заболяване | StandartNews.com

Кирил Домусчиев коментира пред NOVA състоянието си и битката с коронавируса у нас. Както е известно, бизнесменът е един от заразените с вируса българи.

"Това не е чума, но е едно много неприятно заболяване. "Чувствам се добре. Нямам влошаване на състоянието, благодарение на един изключително добър медицински екип, който се грижи за мен.

Смятам, че в едни кратки срокове ще успея да подобря състоянието си и ще бъда изписан скоро". Това заяви собственикът на „Адванс Медиа груп” Кирил Домусчиев, който беше диагностициран с коронавирус.

"Много е сложно с този вирус, тъй като в България едва ли има доктор, който е запознат и има практика с него. Общо взето, всички разчитат на опита си от досегашните вируси и това, което изилиза като протоколи от Франция, Китай, Германия и САЩ.

Реагира се спрямо всеки отделен случай", каза още той. И благодари на медиците, които "показват невероятен професионализъм".

„Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства.

Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“.

Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, коментира Домусчиев.

„За щастие, децата са добре. Те също имаха температура, но тестовете показват, че са здрави“, посочи още той.

По думите му първият тест, който е направил, е бил отрицатетелен. „След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият - положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете“, посочи той.

"Най-важното е да не се паникьосваме.

Трябва да се благодари специално на всички хора, които в момента се трудят и правят всичко възможно икономиката ни да остане на крака.

Важното е да се следват стриктно инструкциите на държавата и на кризисния щаб за борба с вируса. Хората да бъдат отговорнии към себе си, и към другите.", каза Кирил Домусчиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай