Кантарджиев: Може да намерим форма за ресторантите

Хората да не говорят разпалено и високо, което консумацията на алкохол стимулира, заяви професорът

Кантарджиев: Може да намерим форма за ресторантите | StandartNews.com

Проф. Тодор Кантарджиев коментира евентуалното разхлабване на мерките, като посочи, че те зависят от голяма степен от заплахата за натоварване на здравната система.

„Тази седмица имаме за първи път под 100 на 10 000 болни за 14 дни. Това е много добре и дано се задържи, но това зависи и от дисциплината и самодисциплината на хората“, съобщи той пред БНР.

„Фитнесите отварят при спазване на условия - да няма много хора вътре и да проветряват. Всеки 20 минути трябва да се осигурява 1 минута проветрение.

"На всички нормални хора ни липсват ресторантите, липсва ни да виждаме по съседните маси щастливи и спокойни хора. Някаква форма може би ще се намери за разхлабване на мерките, специално за ресторантите. Нощните заведения ще трябва да почакат. Най-важното в ресторанта е подготвящите храната и разнасящите храната да бъдат с предпазни средства, дистанцията, ограничения брой посетители, както и хората да не говорят разпалено и високо, което консумацията на алкохол стимулира“, заяви проф. Кантарджиев.

„Тези неща се обсъждат и предприемат към началото на април, но с новия щам не се знае как ще се развие ситуацията“, допълни той.

Професор Кантарджиев посочи, че на този етап не се очаква силно затягане на мерките - налагане на вечерен час и връщане на КПП-та.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай