Петък,

Кантарджиев: Може да намерим форма за ресторантите

От: Стандарт -
Кантарджиев: Може да намерим форма за ресторантите
A
A
A

Проф. Тодор Кантарджиев коментира евентуалното разхлабване на мерките, като посочи, че те зависят от голяма степен от заплахата за натоварване на здравната система.

„Тази седмица имаме за първи път под 100 на 10 000 болни за 14 дни. Това е много добре и дано се задържи, но това зависи и от дисциплината и самодисциплината на хората“, съобщи той пред БНР.

„Фитнесите отварят при спазване на условия - да няма много хора вътре и да проветряват. Всеки 20 минути трябва да се осигурява 1 минута проветрение.

"На всички нормални хора ни липсват ресторантите, липсва ни да виждаме по съседните маси щастливи и спокойни хора. Някаква форма може би ще се намери за разхлабване на мерките, специално за ресторантите. Нощните заведения ще трябва да почакат. Най-важното в ресторанта е подготвящите храната и разнасящите храната да бъдат с предпазни средства, дистанцията, ограничения брой посетители, както и хората да не говорят разпалено и високо, което консумацията на алкохол стимулира“, заяви проф. Кантарджиев.

„Тези неща се обсъждат и предприемат към началото на април, но с новия щам не се знае как ще се развие ситуацията“, допълни той.

Професор Кантарджиев посочи, че на този етап не се очаква силно затягане на мерките - налагане на вечерен час и връщане на КПП-та.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички