К-19 отне живота на още един блестящ лекар

Бургаски хирург угасна без съпътстващи заболявания

К-19 отне живота на още един блестящ лекар | StandartNews.com

 

 

Коронавирусът отне живота на един блестящ лекар от Бургас - хирургът д-р Бирджан Йозтюрк от МБАЛ „Лайф Хоспитал”, научи Флагман.бг.

Д-р Йозтюрк е едва на 43 години, не е известно да е имал съпътстващи заболявания.

Диагностиран е с коронавирус преди две седмици. Приет е за болнично лечение, но в последните дни състоянието му рязко се е влошило, бил е на кислород, колегите му са направили всичко възможно, за да го спасят, но заболяването е протекло изключително тежко.

„Д-р Йозтюрк бе един от първите ни лекари. Чувствах го като мой син! Той беше прекрасен и всеотдаен лекар, който се раздаваше за пациентите. Блестящ хирург, когото всички уважаваха. Още не мога да повярвам какво се случи с него. За нас загубата е огромно, скърбим заедно със семейството му”, каза д-р Спасимир Иванов, собственик на МБАЛ „Лайф Хоспитал”.

Д-р Йозтюрк е женен, има две деца – дъщеря на 22 години, която е студент и син в тийнейджърска възраст. Съпругата му е акушерка и също работи в МБАЛ „Лайф Хоспитал”.

Той е роден през 1977 година. Завършва Медицинския университет в Стара Загора през 2000 година, придобива специалност „Хирургия” през 2010 година. Има множество специализации в чужбина.

Поклонението ще е утре, в 12 часа в Руен, съобщиха негови близки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай