Изписаха кмет след 27 дни битка с ковида

Управникът на пловдивския район "Източен" Иван Стоянов вече си е вкъщи, след като се пребори с двустранна бронхопневмония

Изписаха кмет след 27 дни битка с ковида | StandartNews.com

Кметът на пловдивския район "Източен" Иван Стоянов е изписан от болницата, след като в продължение на 27 дни се бори с COVID-19, съобщи "Марица". 

"Направиха ми два PCR теста и двата са отрицателни, затова ми разрешиха да се прибера вкъщи", разказа  Стоянов. Сподели, че се е чувствал безкрайно щастлив след близо един месец изолация . В болницата е постъпил след една седмица  безуспешно домашно лечение,  със силно главоболие, отпадналост, липса на обоняние и  температура  и се оказало, че е развил двустранна  пневмония.

Районният кмет е в болничен до 9 септември, защото заради вируса и пневмонията трябва да мине на  два контролни прегледа на скенер. "Ако резултатът е добър, ще прекратя болничния, но сега няма да посещавам кметството, за да не стресирам хората", каза Иван Стоянов. 

Той уточни обаче, че ще следи  работата в района дистанционно, а днес вече  е обиколил  кварталите, където се извършват  строителни дейности.  Разказа, че на Цариградско шосе  днес ще бъде асфалтирано едното разширение на локалното  платно, а в понеделник - другото, за да се улесни трафикът.

"Благодаря на служителите, че не са изоставили работата, докато съм в болничен, и че са здрави", признателен е районният кмет. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай