Гърция изпуска юздите, все повече заразени с COVID

Остров Порос е под пълна карантина, като всички туристи напуснаха острова

Гърция изпуска юздите, все повече заразени с COVID | StandartNews.com

Увеличава се броят на заразените с Covid-19 в Гърция. Властите разширяват обхвата на ограничителните мерки. Отменен е Международният търговски панаир в Солун. Има риск от поставяне под карантина на райони с висок брой заболели, предаде БНР.

Само от един цех за обработка на хранителни продукти в Халкидики 50 работници са заразени с коронавируса. Те са поставени под карантина заедно със семействата им. Заразата пламнала от двама албанци, работещи там. Не се съобщава дали сред заразените има и българи.

Очаква се утре гръцките власти да наложат извънредни ограничителни мерки в Северна Гърция, където са повечето случаи на заразени с вируса. В Солун под карантина е хотел, където са настанени мигранти. Полиция охранява мястото и не допуска мигрантите да напускат хотела.

Остров Порос е под пълна карантина, като всички туристи напуснаха острова.

Лекар съобщи, че при регистрирани 152 случая за последното денонощие "реалният брой на заразените е поне 10 пъти по-голям".

Огнища на заразата са нощните заведения на брега на морето, където не се спазва дистанция, сватбени тържества и струпване на пътници във фериботите. Властите следят за стриктно спазване на мерките в обществения транспорт. Налагат глоби и затварят заведения, но въпреки това ситуацията е критична.

Очаква се утре премиерът Мицотакис да вземе решение за поставяне под карантина на райони с висок ръст на броя на заразените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай