Готов е! Ето кога обявяват новия план за Ковид

Той ще бъде представен днес от 17 ч. в Министерски съвет

Готов е! Ето кога обявяват новия план за Ковид | StandartNews.com

Националният оперативен план за справяне с COVID-19 ще бъде представен в 17.00 ч на пресконференция в Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Министър-председателят Кирил Петков ще открие събитието чрез видеоконферентна връзка. Припомняме, че той е под карантина след заседанието на КСНС като контактен на положителния за COVID-19 Никола Минчев.

На пресконференцията ще присъстват министърът на здравеопазването Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков. 

По-рано стана ясно, че в Оперативния план на правителството ще бъде разписано какви противоепидемични мерки да се налагат на национално ниво и при какви условия да влизат в сила. 

Водещ ще бъде броят на интензивните легла в болниците. При намаляване на броя, вероятно ще се налагат и по-тежки ограничения. 

На този етап затягането на мерките се решава на областно ниво, като редица области вече въведоха ограничения заради повишения брой на заразените с коронавируса. 

План за справяне с пандемията бе въведен и от служебния министър д-р Стойчо Кацаров. В него страната е разделена на четири зони: зелена, жълта, червена и тъмночервена, като той предвиждаше конкректни ограничения да се налагат спрямо зоните. Цветното зониране се прилага и към момента, но няма яснота дали се прилагат заложените в него мерки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай