Гергов под карантина: Животът ми се преобърна

По тази причина бизнесменът пропуска 50-ия конгрес на БСП

Гергов под карантина: Животът ми се преобърна | StandartNews.com

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов е под карантина заради коронавирус в семейството.

Бизнесменът уточни, че съпругата му и майка й са на лечение в болница "Пълмед" в Пловдив, но неговият тест е отрицателен. Двете жени са тествани и приети в лечебното заведение вчера, състоянието им е стабилно.

По тази причина  Гергов пропуска 50-ия конгрес на БСП, тъй като трябва да остане карантиниран за две седмици. 

Ден преди конгреса с интервю пред Епицентър.бг той призова за единение в партията зад избрания в пряк вот председател Корнелия Нинова.

След седем дни ще ми направят втори PCR, обясни Гергов.

За един миг животът ми се преобърна и разбираш кое е важното и кое е преходното, каза снощи той пред Епицентър.бг. 

Гергов разказа, че първо се е разболяла тъща му, след което той е тествал цялото семейство и близкото обкръжение. Така се оказало, че и жена му е заразена, а нейният шофьор има антитела, което означава, че е изкарал вируса без да разбере.

Никой друг от дома и персонала не е заразен. Гергов недоумява как не се е заразил, при положение, че е в тесен контакт със съпругата си и майка й и делят един покрив.

Гергов разкри, че в началото на учебната година и 18-годишният му внук е изкарал коронавируса на крак, но той не е имал никакъв контакт със семейството, тъй като живее в чужбина. Вирусът е бил открит при тестове на всички ученици преди първия учебен ден.

"Хората да внимават, да мият ръцете постоянно, да носят маски. Няма прошка, не е шега работа!", посъветва пловдивският бизнесмен. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай