Франция по стъпките на Италия: 15-дневна карантина

Макрон забрани всички пътувания, затваря граници

Франция по стъпките на Италия: 15-дневна карантина | StandartNews.com

  

Еманюел Макрон забрани всякакви пътувания в страната от утре, 17 март. Това заяви държавният глава в телевизионно обръщение към нацията във връзка с разпространението на коронавируса.

Поне 15-дневна обща карантина започва във Франция. Вторият тур на местните избори и всички текущи реформи са отложени.  На трупчета отива и пенсионната.

148 вече са смъртните случаи от коронавируса в страната, заразените са повече от 6 600, реанимационните отделения не могат да поемат пациентите в тежко състояние.

 Епидемията се разраства застрашително, по думите на главния здравен директор, а френските власти изразиха възмущение от безгрижното отношение на много французи към опасността.

От днес 12 милиона ученици и студенти са си у дома, работата от къщи е препоръчана на всички работодатели. Париж затвари паркове и градини, след като от събота вечер са затворени всички обществени обекти, освен тези от първа необходимост. Френските предприятия едно след друго прекъсват частично или напълно дейността си. Затворени са всички кафенета, нощни клубове, кинотеатри.

Макрон обяви и затваряне на границите с Евросъюза и със страните от Шенген. Ограниченията ще действат минимум 1 месец от утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай