Фандъкова: Не можем да върнем всички ученици в клас

В началото на следващата седмица ще вземем решение как да продължи обучението на учениците от 6-и до 12-и клас, които в момента учат онлайн, каза кметът

Фандъкова: Не можем да върнем всички ученици в клас | StandartNews.com

Не можем да върнем всички ученици в класните стаи, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинга на Националния оперативен щаб.

"Проучваме чрез директорите за тяхната готовност, очакваме и техните предложения. В началото на следващата седмица ще вземем решение как да продължи обучението на учениците от 6-и до 12-и клас, които в момента учат онлайн", каза още тя. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова добави, че грижата й е да не се оставят хората без лечение. "По тази причина създадохме ковид кабинетите в общинските ДКЦ. По този начин в 11 общински поликлиниките хората ще могат да се преглеждат. Даваме възможност на хора, които имат притеснения, да се прегледат", каза още тя.

По думите й мерките на местата на обществените места в София се спазват.

"7 екипа проверяват ежедневно спазването на мерките, но отново ще наблегнем на контрола, предстои заседание на щаба в София, в които да коментираме идващите празниците. В никакъв начин не бива да се отслабват мерките в нашия град", изрази позицията си столичният градоначалник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай