Европа затяга мерките, пълна карантина в Австрия

Гърция затваря детски градини и училища

Европа затяга мерките, пълна карантина в Австрия | StandartNews.com

Европа продължава да затяга мерките срещу коронавируса. 

Австрия връща пълната карантина. Страната се опитваше да овладее заразата чрез насочени мерки, но от вторник влиза в сила пълна карантина. Гърция също затяга режима още от понеделник.

В момента в Австрия има вечерен час и частично ограничаване на търговските обекти. Забранява се излизането от дома, освен за пазаруване на храна и лекарства, както и за ходене на работа. Всички служители, при които е възможно, ще работят дистанционно. На онлайн обучение минават и малките ученици, но училищата ще приемат деца на хора, които няма къде да ги оставят през деня.

Гърция обяви, че затваря детските градини и началните училища. Мярката влиза в сила в понеделник и ще продължи до края на месеца. В страната има вечерен час, а големите ученици и студентите учат дистанционно, но броят на новозаразените не намалява.

В части от Европа положението се подобрява, макар и бавно. В Белгия за последното денонощие броят на хоспитализираните е спаднал с 240 души. Испания също отчита малък, но устойчив спад на основните показатели. Но властите предупреждават, че успехът е крехък и е прекалено рано за отпускане на мерките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай