Сряда,

Европа: „Спутник V“? Ако преценим, засега си имаме

От: стандарт -
Европа: „Спутник V“? Ако преценим, засега си имаме
A
A
A

 

Държавите от ЕС и Европейската комисия обсъждат постоянно въпроса с ваксините срещу COVID-19 и ако се прецени, комисията може да пристъпи към преговори за доставки на руския препарат "Спутник V", заяви говорител на институцията, цитиран от БТА.

Той добави, че с шестте рамкови споразумения, сключени досега с други производители на ваксини, се осигуряват нужните количества за имунизирането на всички пълнолетни европейци. По неговите думи вратата за присъединяването на други производители към европейските доставки "никога не е затворена по принцип".

Производството на ваксините винаги може да бъде затруднено в някаква степен от непредвидими обстоятелства, каза говорителят. Той добави, че ЕС е създал отдел за наблюдение на веригите за снабдяване на тези производства, за да се избегне възможността от недостиг на суровини.

Европейската агенция по лекарствата наскоро съобщи, че е получила искане за оценка на руската ваксина. От ръководството на агенцията уточниха, че Москва не е поискала разрешение за достъп на ваксината до европейския пазар.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com