Вторник,

Европа: „Спутник V“? Ако преценим, засега си имаме

От: стандарт -
Европа: „Спутник V“? Ако преценим, засега си имаме
A
A
A

 

Държавите от ЕС и Европейската комисия обсъждат постоянно въпроса с ваксините срещу COVID-19 и ако се прецени, комисията може да пристъпи към преговори за доставки на руския препарат "Спутник V", заяви говорител на институцията, цитиран от БТА.

Той добави, че с шестте рамкови споразумения, сключени досега с други производители на ваксини, се осигуряват нужните количества за имунизирането на всички пълнолетни европейци. По неговите думи вратата за присъединяването на други производители към европейските доставки "никога не е затворена по принцип".

Производството на ваксините винаги може да бъде затруднено в някаква степен от непредвидими обстоятелства, каза говорителят. Той добави, че ЕС е създал отдел за наблюдение на веригите за снабдяване на тези производства, за да се избегне възможността от недостиг на суровини.

Европейската агенция по лекарствата наскоро съобщи, че е получила искане за оценка на руската ваксина. От ръководството на агенцията уточниха, че Москва не е поискала разрешение за достъп на ваксината до европейския пазар.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички