Джокович дарява 1 млн. евро за Сърбия, а Гришо?

Благодари на медиците по целия свят, както и родната му Сърбия

Джокович дарява 1 млн. евро за Сърбия, а Гришо? | StandartNews.com

Световният номер 1 Новак Джокович ще дари 1 млн. евро за респиратори и друго медицинско оборудване в родната си Сърбия, присъединявайки се към други свои колеги спортисти в битката с COVID-19.

Вирусът, който се появи за първи път в Китай миналата година, стана причина за спирането на редица спортни събития и отне живота на повече то 24 000 души.

„Бих искал да изразя признателността си към целия медицински персонал по света и в родината ми Сърбия за това, че помагат на всички, заразени с коронавирус. За съжаление, все повече се инфектират с всеки изминал ден. С жена ми Йелена изготвяме план как да дарим по най-добрия възможен начин нашите ресурси за хората в нужда. Нашето дарение възлиза на 1 млн. евро за покупката на респиратори и друго медицинско оборудване“, сподели той за сръбските медии във видеоконферентен разговор от Марбея, Испания.

Рафаел Надал призова испанските атлети да съберат 11 млн. евро в борбата с глобалната пандемия като каза, че той ще внесе първата сума, а Роджър Федерер дари с 1 млн. швейцарски франка за уязвимите семейства в родината си Швейцария.

Григор Димитров също даде кураж на българите преди ден, но обяви доста по-скромно прави дарение – апарат за Хасковската болница.

В Сърбия има регистрирани 457 случая на заразата и седем жертви. Джокера се намираше във великолепна форма преди пандемията да спре сезона в тениса, като ATP и WTA веригите са преустановени до 7 юни.

Имайки предвид увеличаващит се брой страни, които са под карантина, Джокович заяви, че се радва на удължения период, прекаран със семейството си. „Ситуацията е много непредсказуема. Има много страх и паника, и разбирам това напълно, защото има толкова много страдание. Аз и семейството ми се опитваме да останем позитивно настроени и в добро състояние на духа в опит да преборим този вирус“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай