Сряда,

Дойде ли краят на пандемията? Говори експерт

От: Агенция Стандарт -
2357
Дойде ли краят на пандемията? Говори експерт
A
A
A

„Мисля, че в момента сериозен проблем с развитието на пандемията няма. Времето се затопля. Последните две лета бяха спокойни.  За щастие последният вариант на COVID-19 – Омикрон, е значително по-малко смъртоносен. Мисля, че това е и големият шанс на човечеството – да продължи да спада тази патогенност и да се превърне в нещо като сезонен грип. Това беше предвидено от самото начало, но никой не знаеше колко ще продължи това намаляване на патогенността. Има и ваксини. Мисля, че сме в началото на края”. Това заяви в студиото на „Събуди се” началникът на Клиниката по неврохирургия в болница "Пирогов" проф. Николай Габровски. 

„Слава Богу – има и чудеса в медицината. Понякога въпреки безнадеждната на вид ситуация нещата се развиват добре”, подчерта той.  И допълни: „Не можем да губим вяра. Понякога човек има разколебаване, кратко разочарование – особено в случаите, когато е положил усилия, но нещата не са се развили по-най-добрия начин. Но трябва да продължаваме напред и винаги да бъдем сигурни, че повече добри случаи ще бъдат в ръцете ни”.

По думите му той и колегите му полагат всички усилия като професионалисти. „Със сигурност вярата помага. Доказано е, че когато човек загуби надежда, това намалява съпротивителните му сили. Категорично – вярата помага. Без вяра смятам, че шансът за неуспех е значително по-висок”, категоричен е професорът.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com