Доктор всяка вечер хапва нар срещу COVID-19

Все още при нас идват хора, които не вярват, че има COVID-19, оплака се Бруск Халил

Доктор всяка вечер хапва нар срещу COVID-19 | StandartNews.com

Всяка вечер д-р Бруск Халил, пулмолог и началник на COVID отделението във Втора градска болница в София, хапва нар за вечеря, с което се предпазва от вируси и подпомага имунитета си. това съобщи самият той в интервю за бТВ и препоръча вълшебния плод на зрителите на телевизията.

„Все още при нас идват хора, които не вярват, че COVID-19 съществува“, каза д-р Бруск Халил. По думите му пациентите изчакват до последния момент, за да потърсят лекарска помощ, което при тази инфекция може да се окаже фатално.

„Хората подценяват болестта, не взимат нещата сериозно. Когато потънат в дихателна недостатъчност, тогава търсят нашата помощ“, оплака се д-р Халил.

Той посъветва пациентите да търсят лекарска помощ при първи симптоми на дихателна недостатъчност – задух, болки в гърдите и температура.

„Постоянно обясняваме на хората, че коронавирусът съществува. Даже един пациент при нас – осем дни му казвам, че е за болница, той ме гледа с пренебрежение. И в момента бере душа, с най-голям зор успяхме да го извадим от това положение“, разказва д-р Халил.

Той коментира, че наложените противоепидемични мерки са добри и нужни. По думите му трябва да очакваме трета вълна на коронавируса през следващото лято, когато антителата на повечето преболедували ще изчезнат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай