Червената принцеса – жертва на вируса

Четвърти член на кралско семейство покосен от заразата

Червената принцеса – жертва на вируса | StandartNews.com

 

Смъртоносният коронавирус отне живота на принцеса Мария Тереза Бурбон-Пармска, съобщи по-малкия й брат Хенри Бурбон- Пармски във Фейсбук. 86-годишната принцеса е наследничка на пармските Бурбони,  а нейни родственици са кралят на Испания Филип VI и херцог Карлос Пармски, който бе претендент за испанския престол.

Мария Тереза не се е омъжвала, няма деца и е живеела сама. Автор е на седем книги, в които заклеймява капитализма и мечтае са установяване на социалистическа монахрия. Според нея социалистическата идея се изразява не в класовата борба, а в постоянното търсене на съгласие. Затова и привържениците на левите идея я наричат Червената принцеса. Завършила е Сорбоната, след това получава докторска степен в Мадрид.

Мария Тереза е четвъртият член на кралско семейство, който се заразява с коронавирус. Първоначалто за това съобщи внукът на последния австрийски император, 59-годишният  Карл Хабсбург-Лотарински. Болестта удари също така принца на Монако Албер II, както и наследника на британския престол принц Чарлз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай