Бой и арести заради маските в Рим

„Не съм мъртъв от коронавирус, а от глад“, пише на скелет на площад "Сан Джовани"

Бой и арести заради маските в Рим | StandartNews.com

Батални сцени се разиграха по време на демонстрация в Рим. На площад "Сан Джовани“ е арестуван един от протестиращите, който е бил без маска.
 
Протестът скандираше „Срам, срам“, докато неколцина се приближиха към полицията с призив да закопчаят всички. „Всичко това заради една маска, арестуваха го защото отказа да си каже името. Срамота е!, викаха протестиращите и продължиха с възгласи „Свобода“, съобщава АНСА.
 
Много участници в протеста са идентифицирани без маски и всички те ще бъдат санкционирани. В случаи на други нарушения ще бъдат повдигнати обвинения.
 
Протестиращите са се нахвърлили върху журналист, който е задавал въпроси на площада и е бил изведен от полицията заедно с оператора.
 
На площада има пластмасов скелет с маска, на която пише „Не съм мъртъв от коронавирус, а от глад“ и знамена на италианския суверенен фронт. Сред плакатите се чете: „Не съм отричащ, тук съм защото не искам диктатура“ и „ Свобода, не на маските“.
 
Протестиращите твърдят, че коронавирусът не е толкова смъртоносен колкото се представя и никой от тях няма дори познат, който се е заразил или разболял. Огромен транспарант гласи: „Страхът се използва, за да контролира“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай