Борисов: Ако не затворим, чакат ни тежки последици

Да позволим лекарите да се справят с новия пик на заразата

Борисов: Ако не затворим, чакат ни тежки последици | StandartNews.com

 

Винаги съм бил честен с хората, ще бъда и сега. Ако не реагираме - последиците ще са тежки. Вярвам в науката и разума. Ваксинацията продължава. Важно е сега да позволим на лекарите да се преборят с новия пик на заразата. Това заяви министър-председателят по време на работно съвещание с министъра на здравеопазването и Националния оперативен щаб, съобщиха от правителствената информационна служба..

До 31 март ще се приложат най-строги противоепидемични мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни. Мерките следва да се въведат за всички места, където има струпване на хора като големи магазини, училищата, ресторантите.

Още в началото на март казах, че ако натискът върху здравната система се увеличи, няма да се поколебая да подкрепя въвеждането на нови ограничителни мерки. Експертите от щаба са единодушни, че здравната система се задъхва, добави Борисов.

„Никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват, или обратното. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората за нас винаги е на първо място, дори да понесем политическа щета от нашите опоненти. Мисля, че целият бизнес знаеше какви усилия полагахме и полагаме, за да работят във възможно най-меките мерки“, напомни премиерът.

Министър-председателят изтъкна, че настоящите либерални мерки у нас не се спазват, хората не носят маски, не са на дистанция, системата е претоварена и разпореди на здравните власти да предприемат налагащите се спешни действия.

„Преценявайте вие, имате моето разрешение да направите най-доброто от медицинска гледна точка. Стотици милиони се изляха в здравеопазването, за да предпазим живота и здравето на хората, действайте“, каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай