Безумна мода: Заразяват се нарочно с COVID

Мераклии да си лепнат вируса правят групи в Telegram

Безумна мода: Заразяват се нарочно с COVID | StandartNews.com

Oпасна нова мода се зароди в пандемията.

Групи от хора опитват нарочно да се разболеят oт COVID.

Те са готови на всичко, за да се заразят с коронавирус - включително да си платят. Организират се в групи в "Телеграм" и си търсят болен, от когото да прихванат вируса, пише "Дойче веле". Изданието разследва какви са тези хора и защо го правят

Когато искаш умишлено да се заразиш с коронавирус

Мартин е на 32 години и живее в Хамбург, разказва "Франкфутер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ). Той има дете, обича да посещава барове и клубове и прекарва много от времето си навън.

Но когато в края на лятото Хамбург въвежда правилото 2G (само за ваксинирани и преболедували), той започва да се страхува. Какво ще стане, ако въведат същите ограничения и на работното му място? Той не иска да си купува фалшив сертификат за ваксинация, защото не го смята за "морално оправдано". Негов познат му разказва, че си е купил фалшив положителен PCR тест и по този начин е получил статут на “преболедувал”. Но Мартин не иска да прави и това. За него остава една единствена възможност: да се зарази умишлено. 

Мъжът намира група в чат приложението Telegram, в която хора като него търсят болен от коронавирус, за да се срещнат с него.Някои дори са готови да си платят. Един потребител разказва, че е поставен под стрес от работодателя си. Други вярват, че човек не може да се зарази с коронавирус, затова начинанието им се струва безсмислено. Трети пък молят някой да им изпрати слюнка в плик по пощата.Търсенето е по-голямо от предлагането. Но един от участниците в групата - Дирк Шнайдер – пише: "Имам корона от скоро и ще я споделя. От Любек съм."

Тимур от Швейцария разказва как е стоял в автомобил с инфектиран над 1 час. Болният кашлял и кихал, но нищо не се получило: резултатът на Тимур е негативен.Сега той е принуден да стои по цял ден вкъщи и няма друг избор освен да се зарази. Не вярва, че "грипът" може да му причини нещо, защото "познава тялото си твърде добре". 

Една потребителка дава съвет на Тимур: да използва клечка за уши, за да вземе проба от инфектиран и след това да си я постави в носа. Нейна приятелка е направила така. В резултат 15 човека се заразили. Някои са боледували, други - не, но всичките са дали положителен резултат.

Когато положителният резултат носи "облекчение"

След няколко дни в групата се появява друг мъж от Швейцария, който е с положителен тест. Тимур предлага да се срещнат.Той изпълнява процедурата с клечката за уши, след три дни PCR тестът му е положителен. Вече има и симптоми. Тимур се хвали в групата, другите го поздравяват, той предлага да помогне на още няколко потребители да се заразят. 

Мартин търси някой от района на Хамбург, който да го инфектира. Една жена се свързва с него и предлага да изпрати неин познат, с когото да пият от една и съща чаша. Мартин се съгласява, но след това се уплашва и отказва срещата.

Седмица по-късно приятели на Мартин се свързват с него - всички са болни с леки симптоми. Двете семейства се срещат няколко дни.След това те се изолират "от уважение към другите хора", а приятелката на Мартин дава положителен резултат на бързия тест.Неговият обаче е отрицателен - "много разочароващо". Затова той отива да си направи PCR тест и точно преди него бърше носа си с носната кърпа на приятелката си. Резултатът е "положителен" Мартин вече е "напълно облекчен". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай