7 нови случая за ден с коронавирус в Гърция

Страната въвежда спешни мерки срещу заразата

7 нови случая за ден с коронавирус в Гърция | StandartNews.com

Гърция въвежда от днес спешни мерки с цел предотвратяване на по-нататъшното разпространение на новия коронавирус в страната след като вчера бяха потвърдени 7 нови случая на заразени. До 22 март се затварят 34 училища, почти всички в района на Атика, по-широкия регион на гръцката столица.

Очаква се около обяд днес министерствата на финансите, развитието и труда да обявят съвместни икономически мерки за въздействието на коронавируса върху икономиката.

Днес ще бъдат въведени и допълнителни правителствени превантивни мерки, като всички конференции в страната се отлагат през следващите четири седмици. Центровете за грижа за възрастни хора се затварят за четири седмици, в страната няма да има публични изяви през следващите две седмици и всички екскурзии за ученици се анулират.

Мерките се затягат, след като броят на положителните случаи на COVID-19 в Гърция нарасна до 73. Вчера бяха потвърдени седем нови случая.

От 73-те заразени с новия коронавирус, 58 са били свързани с група за поклонение в Израел и Египет - 47 членове на групата и 11 контактни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай