41 нови случая с тромбози в Англия

Ваксините са били на „Астра Зенека“

41 нови случая с тромбози в Англия | StandartNews.com

Британският регулатор за лекарствата съобщи, че има открити нови 41 случая с редки тромбози след ваксиниране срещу Ковид-19 с продукта на "Астра Зенека", но ползите от ваксинирането продължават да са много по-големи от рисковете за мнозинството. В редовното си седмично актуализиране на  данните за страничните ефекти от ваксините, Агенцията за лекарствата и здравните продукти обяви, че досега общо има 209 случая на съсиреци след ваксиниране в сравнение със 168 от предната седмица.

Ваксината на "Астра Зенека" е следена много внимателно по повод на редките тромбози, които се случват предимно при млади хора. Някои държави, включително Великобритания, препоръчаха ваксиниране с "Астра Зенека" само на определени възрастови групи. Агенцията съобщи, че досега има общо 41 смъртни случая след съсиреци във Великобритания - с 9 повече от миналата седмица, но те продължават да са изключително редки.

На Острова досега са инжектирани 22 милиона първи дози "Астра Зенека". Четири случая на редки тромбози са докладвани след поставена втора доза. Още няма обаче точни данни колко втори дози са администрирани. Хората под 30 години бяха посъветвани, ако имат притеснения, да бъдат ваксинирани с алтернативен продукт. Обмисля се съветът да бъде предложен и на хората под 40 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай