"Интубираме 40-годишни на входа на "Пирогов"

Трябва да има задължителна карантина за хората, завръщащи се от почивка в Африка, препоръча проф. Балтов

"Интубираме 40-годишни на входа на "Пирогов" | StandartNews.com

Ако няма резултат от мерките за ограничаване на заразата на регионално ниво, ще се въведат нови ограничения на централно ниво за цялата страна. Това заяви шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в „Тази сутрин“ на БТВ.

В момента в „Пирогов“ все още не изнемогваме, имаме 319 пациенти, съобщи още Балтов.

Според него увеличението на броя на заразените с коронавирус се дължи както на разхлабването на мерките, така и на британската мутация на COVID-19.

„За съжаление, колегите от Великобритания се оказаха прави, че протича по-тежко при хора на по-млада възраст. А активните хора са имаенно на вързаст между 20 и 50 години, които общуват активно“, каза директорът на „Пирогов“.

„Изведнъж всичките станаха много смели. С какво се промени пандемията? Да не би да стана по-лека, да не би да намерихме лекарство?“, коментира той.

Балтов сподели, че вече се приемат 40-годишни пациенти, които се нуждаят от интубация от входа на болницата. Причина за това положение е и фактът, че те много късно търсят болнична помощ и се лекуват вкъщи.

Според директора на "Пирогов" трябва да има задължителна карантина за хората, завръщащи се от почивка в Африка, тъй като симптомите на болестта се проявяват в рамките на седем дни.

„Зелените коридори" вече няма да бъдат в стария си вид, с електронния портал за записване за ваксинация, не би трябвало да се стига до големи опашки, прогнозира Балтов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай