14 нови случая с коронавирус, заразено е едно дете

Общо случаите в България стават 2513

14 нови случая с коронавирус, заразено е едно дете | StandartNews.com

Регистрираните през последното денонощие нови случаи на COVID-19 у нас са 14. С това общо случаите в България стават 2513. 7 са активните области. Дете на 4 години е сред заразените лица. Случаят е пряко свързан със заразения медицински персонал. Детето е член на семейството на лекар. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса неговият секретар доц. Димо Димов.

Излекувани нови 10 случая, като два от тях са в София, съответно “Пирогов“ и ВМА са докладвали по един излекуван пациент, в Хасково пет нови случая на излекувани, Ямбол - двама и Плевен – един.

Починали през изминалото денонощие - един нов случай , на жена на 64 години от Сливен, която е с придружаващо заболяване диабет.

Към настоящия момент приети на болнично лечение пациенти с доказан Covid-19 са 161, като 17 от тях са в интензивни отделения.

По отношение на международната обстановка - нови 124 103 лица с коронавирусна инфекция по света.

Водещи - САЩ и Бразилия, както по брой до момента на доказани случаи, така и на дневна база, като съответно за деня, за вчерашния ден в Щатите са 23 290, а в Бразилия - малко над 30 000 нови случаи.

На трето място е Русия - с малко под 9 000 нови случая, прави впечатление относително високия брой регистрирани случаи във Франция - 1 828, и в Испания - съответно 664, като пояснението е, че тези данни, които са съобщени за вчера са всъщност изравнявани, коригирани за няколко дни, така че това не отразява реално дневната заболеваемост в двете държави.

Великобритания продължава да е сред страните, които регистрират над 1000 нови случая, в конкретния случай 1604. Всички останали държави в Европа са под 1000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай