Понеделник,

116-годишна жена пребори COVID-19

От: Мартина Суботинова -
295
116-годишна жена пребори COVID-19
A
A
A

116-годишна жена в Турция е оцеляла от COVID-19, според сина й, което я прави един от най-възрастните пациенти, победили болестта

 Айше Каратай вече е преместена в нормално отделение, каза нейният син Ибрахим Каратай пред информационната агенция Демирйорен, пише Марица.

„Майка ми се разболя на 116 -годишна възраст и остана в интензивното отделение три седмици. Сега здравето ѝ е много добро и тя се подобрява“, каза той.

Френската монахиня сестра Андре се възстанови от COVID-19 през февруари, дни преди 117-ия си рожден ден. Тя е вторият най-възрастен жив човек в света.

Айше, от Емирдаг в Афьонкарахисар, западна Турция, беше лекувана в градската болница Ескишехир, след като се разболя и даде положителен тест за COVID-19 миналия месец.

Ибрахим каза, че е получила само една доза от китайската ваксина Sinovac, преди да се разболее, като добави, че вероятно е била заразена от член на семейството.

„Може би, ако беше получила втората доза от ваксината, щеше да се възстанови по-лесно“, каза той и добави, че някои други хора от Емирдаг са имали вируса, но тези, които не са били ваксинирани, сега са в интензивното отделение. „Ваксинираните се възстановяват, без да бъдат хоспитализирани“, каза той и благодари на болничния персонал за грижите за майка му.

Айше е родена по време на Османската империя, когато точните дати на раждане рядко се записват официално.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com