Принц Кирил подкрепи дядо Антоний за църквата в Лондон

Благотворителна вечеря в подкрепа на строежа на новата църква “Св. Йоан Рилски”

Принц Кирил подкрепи дядо Антоний за църквата в Лондон | StandartNews.com

На 18 януари, в зала „Белгравия“ на хотел „Лейнсбъро“, един от най-престижните хотели в Лондон, се състоя благотворителна вечеря в подкрепа на строежа на новата църква „Св. Йоан Рилски“, която ще бъде изградена на метри от Роял Алберт хол в Лондон. Вечерята беше организирана от видни представители на българската общност в Обединеното кралство, под благословията и омофора на Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний, под егидата на Негово Превъзходителство посланик Марин Райков и с подкрепата на княз Кирил Преславски.

Вечерта беше озарена от изпълнения на млади музиканти и на световноизвестната цигуларка Мила Георгиева, която изпълни произведението „Пирин“ от композиторката Добринка Табакова, композитор на оркестъра на ББС. Изпълението на Мила беше на цигулка Страдивариус.

По време на вечерята беше излъчено видео обръщение към гостите от Ивайло Кунев, който им напомни за именитите и щедри индустриалци от българската история, като Пенчо Семов, Ненчо Палавеев, Мито Орозов, Пимен Зографски, както и царица Йоана, с призив гостите на вечерята, по примера на техните предци, да подкрепят строежа на новия храм, новия дом за всички българи в сърцето на Лондон. Призивът беше последван от презентация от архитекта на проекта, Карло Буги, който разказа за предизвикателствата и иновативното архитектурно решение на новия православен храм, който ще бъде център на българската общност в английската столица и ще бъде обгрижван от протойерей д-р Добромир Димитров.

Гостите на вечерята събраха с общи усилия над £140,000 за вътрешната украса на новия храм, като набирането на средствата продължава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай