Зеленски проговори на руски, призив към войниците

По-добре е да оцелеете в Русия, отколкото да загинете на наша земя, каза президентът

Зеленски проговори на руски, призив към войниците | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски говори на руски във вечерното си видеообръщение, като призова руските войници да откажат да се бият в Украйна. Той каза още, че дори техните генерали очакват десетки хиляди да умрат, предаде Асошиейтед прес.

Зеленски заяви, че Русия набира нови войници "със слаба мотивация и малко боен опит" за бойните съединения, които са понесли тежки жертви в началото на войната, така че те да бъдат хвърлени обратно в битката.

Той заяви, че руските командири много добре разбират, че хиляди войници ще умрат и хиляди ще бъдат ранени през идните седмици. "Руските командири лъжат войниците си, когато им казват, че могат да бъдат подведени под сериозна отговорност, ако откажат да се бият и не им казват, например, че руската армия подготвя допълнителни хладилни камиони за съхраняване на телата. Не им казват за новите загуби, които генералите очакват", каза Зеленски.

"Всеки руски войник все още може да спаси собствения си живот. По-добре е да оцелеете в Русия, отколкото да загинете на наша земя", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай