Петък,

Зеленски открехна вратата за бъдещото въоръжаване на украинската армия

От: Редакция -
3028
Зеленски открехна вратата за бъдещото въоръжаване на украинската армия
A
A
A

Украинските сили удържат позициите срещу руската армия в източния район Донбас и бавно напредват, заяви днес президентът Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс, съобщава БТА.

 "Като цяло, удържаме позициите си. В някои части от фронтовата линия напредваме бавно", заяви той във вечерното си обръщение.

Зеленски каза още, че Украйна, която е подложена на серия от руски въздушни нападения, е подобрила противовъздушните си способности и ще продължи да защитава себе си и цяла Европа и през новата година.

"През следващата година противовъздушната отбрана на Украйна ще стане още по-силна и ефективна. Това ще бъде гаранция не само за нашата страна, но и за целия континент", заяви Зеленски, цитиран от ДПА.

Във видеообръщението си украинският президент отбеляза също, че има подготвена ясна стратегия за производство и снабдяване с електричество в Украйна. "Ще изисква много усилия, но ще стане. Това е една от най-важните задачи през 2023 г. и нямам съмнение, че ще се справим с нея", подчерта Володимир Зеленски.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com