Вторник,

Зеленски несломим: Трудно ни е, но ще спечелим

От: Агенция Стандарт -
1646
Зеленски несломим: Трудно ни е, но ще спечелим
A
A
A

"Войната ще завърши с победата на Украйна. Колкото и да е трудно, трябва да премахнем нашествениците от земята си." Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю пред американската телевизия NBC.

Той уточни, че ежедневните боеве нанасят тежки загуби както на Украйна, така и на Русия, но нашествениците имат повече загуби.

"Когато загубим един човек, Русия губи петима. Където загубим един танк, те губят пет. Така се борим. Но трябва да бъдем справедливи и да кажем, че за нас наистина е трудно. На един наш танк - те имат 10, срещу един наш войник - те имат 10. И колкото и да сме силни, те са десет пъти повече. Трудно ни е, но държим", каза Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

Според него в някои райони украинските сили отблъскват противника, а в някои райони са били принудени да отстъпят заради численото превъзходство на руснаците.

Зеленски подчерта, че за самата Украйна ще бъде трудно да се бори срещу Русия и със сигурност няма да оцелее при такива условия. Затова подкрепата на Европа и САЩ е много важна. Според президента, ако светът се умори от тази война, тогава целият свят ще загуби. В същото време, ако се стигне до победа, тя също ще бъде споделена.

Президентът на Украйна подчерта, че страната му се нуждае от още оръжия, за да балансира силите и да може да победи Русия.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com