Зеленски заговори за мирни преговори. Условието

Зеленски също е поканил африканските лидери да участват в среща на върха

Зеленски заговори за мирни преговори. Условието | StandartNews.com

"Мирните преговори ще бъдат възможни само след изтеглянето на руските войски от Украйна", е заявил Володимир Зеленски. Той е направил коментара след срещата с африкански лидери в Киев по-рано, информира Фокус. 

Делегацията от африкански лидери е на мирна мисия в Украйна и трябва да пътува до Русия. По време на посещението си те са попаднали под ракетна атака, което според Украйна е начинът на Русия да ги поздрави. Володимир Зеленски също е поканил африканските лидери да участват в среща на върха за глобален мир по-късно тази година.Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса е заявил, че африканските страни са готови да участват допълнително в мирно споразумение в Украйна, докато президентът на Коморските острови Азали Асумани е заявил, че пактът трябва да премине през устава на ООН.Южноафриканският президент Сирил Рамафоса е разкрил подробности за африканското мирно споразумение за прекратяване на войната на Русия срещу Украйна. "Мирният план“ се състои от 10 основни "компонента“, съобщава РБК-Украйна.

"Основната цел, с която идваме тук, е, че тази война трябва да бъде уредена, трябва да има мир чрез преговори чрез дипломатически средства. Ние вярваме, че всички войни свършват в даден момент, ние вярваме, че тази война трябва да приключи възможно най-скоро чрез преговори и чрез дипломатически средства", е заявил Рамафоса.Президентът на Южна Африка е отбелязал, че третият компонент е деескалацията на конфликта. Той е заявил, че по време на посещението в Киев неговата делегация е чула ракетни удари.

"Този ​​вид дейност не работи много добре за мира. Ето защо говорим за необходимостта от деескалация и от двете страни, така че мирът да намери начин да дойде и да уреди ситуацията“, е подчертал той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай