Ясно е чия е била ракетата, убила двама души в Полша

По думите на Мюлер Русия носи политическа и морална отговорност за инцидента

Ясно е чия е била ракетата, убила двама души в Полша | StandartNews.com

Говорителят на правителството заяви, че всички доказателства, събрани от полските и съюзническите разследващи, показват, че ракетният удар, причинил смъртта на двама души в Източна Полша, е предизвикан от украинска система за противовъздушна отбрана, съобщава БТА.

Ракетата избухна във вторник близо до полското село Пшеводув, което се намира в близост до границата на Полша с Украйна.

"Доказателствата, събрани до момента от полските и съюзническите служби, с които Полша си сътрудничи, показват, че инцидентът в източната част на страната е причинен при украинска отбранителна операция срещу настъпателните действия, които Русия провежда на украинска територия от месеци", заяви Пьотр Мюлер пред репортери.

"Сега можем да кажем, че на 15 ноември Русия, която извършваше масирано нападение срещу Украйна, създаде ситуация, в която украинските сили за противовъздушна отбрана трябваше да реагират", добави Мюлер.

По думите на Мюлер Русия носи политическа и морална отговорност за инцидента.

"Русия незаконно е нарушила териториалната цялост на друга държава и няма съмнение за това кой носи моралната отговорност за подобно поведение", каза Мюлер.

"Позволете ми да подчертая, че в момента няма признаци за пряка заплаха срещу нашата страна", заключи говорителят на правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай