Военни министри искат да пратим оръжие на Украйна

България изглежда оплескана пред света, каза Бойко Ноев

Военни министри искат да пратим оръжие на Украйна | StandartNews.com

България изглежда оплескана пред света. Това заяви пред бТВ бившият военен министър Бойко Ноев. Той смята, че страната ни губи авторитета си, като остава единствената освен Унгария, която не иска да подпомогне военно Украйна. Ноев заяви, че не разбира защо само ние сме притеснени, че Русия ще ни нападне, ако предоставим военна помощ на Украйна. Ноев и още петима бивши военни министри настояват България да помогне с каквото може в помощ на украинската армия.  Той обясни, че не става въпрос за изпращане на самолети и ракети, а на продукция, която произвежда българската военна индустрия.

По думите му, това поставя под въпрос участието ни в сегашните ни съюзи и отваря възможност за агресивното поведение на посланик Митрофанова и руската пропаганда, която унижава българската култура и писменост, което засяга и отношениета ни със Северна Македония.

Лъжа е казаното от премиера Кирил Петков, че 84 % от българите не искат военна помощ за Украйна, такова изследването на общественото мнение не е правено, коментира Бойко Ноев.

Той критикува и президента Радев за изказването му, че каските и бронежилетките, които искаме да изпратим за цивилните в района на конфликта, трябва да се първо за хората от български произход. По време на война не може да се делят хората по този начин, заяви бившият министър на отбраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай