Вашингтон с важна новина за Зеленски

Щатите предупредиха, че ще налагат санкции за снабдяване на Русия с боеприпаси

Вашингтон с важна новина за Зеленски | StandartNews.com

Съединените щати отпуснаха на Украйна нова военна помощ на стойност 725 милиона долара. Продължава възстановяването на украинската енергийна инфраструктура след руските ракетни удари през седмицата.

Новият американски пакет включва над 200 бронирани високопроходими машини "Хъмви", боеприпаси за ракетните системи "Хаймарс", 5000 противотанкови оръжия, както и артилерийски снаряди. От Вашингтон предупредиха, че ще налагат санкции за снабдяване на Русия с боеприпаси, предаде БНР.

От Киев съобщиха за нови руски удари срещу енергийната мрежа на Украйна след масираните ракетни атаки в цялата страна в началото на седмицата.

Президентът Володимир Зеленски увери, че възстановяването на енергийните съоръжения е успешно, но призова сънародниците си максимално да пестят ток в периодите на най-голямо потребление.

Руските сили са нанесли артилерийски и минометни удари в граничните райони на Черниговска област днес.

В Северодонецк се увеличава руският военен контингент, като се провеждат учения на мобилизирани руски граждани, заяви украински представител.

Пожар е избухнал в петролна база в руската Белгородска област, след като там е попаднал снаряд при украински обстрел, заяви областният управител Вячеслав Гладков. Пожарът е бил потушен, няма пострадали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай