Сряда,

US военен смрази Украйна! Неочаквани думи

От: Редактор -
12330
US военен смрази Украйна! Неочаквани думи
A
A
A

Подполковник Даниел Дейвис, военен експерт, заяви пред Fox News, че няма голяма украинска офанзива, а напротив, руската е на път да започне.

"През последните шест месеца руските войски поеха контрола над доста голяма територия. Те напредват бавно, но методично и неумолимо, и веднъж поели контрол над даден район, не го напускат. През последните няколко дни Русия продължи настъплението си", казва Дейвис.

В същото време той подчертава, че въпреки, че украинците от месеци говорят за голямото си настъпление към Херсон, то не се случва.

"Много пъти съм казвал, че те нямат сили за това. Русия увеличава огневата си мощ и може би най-забележителното нещо тук е, че през последните 24 часа има съобщения за руски въоръжен конвой, който се отправя към Донецка област. Това са най-съвременни оръжия и е възможно през следващите дни да станем свидетели на нова по-мащабна офанзива там.

Той подчертава, че ако настъплението на съюзните войски продължи по линията Северск-Соледар-Артемовск (Бахмут), те ще превземат последните останали големи градове в Северен Донбас - Славянск и Краматорск. След това "те ще могат да ударят Харков от три различни посоки или да се насочат на юг и евентуално да превземат Николаев".


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com