Украйна с тежка закана! Проговори Железният генерал

Ген. Валерий Залужни смрази врага

Украйна с тежка закана! Проговори Железният генерал | StandartNews.com

Тежка заплаха към Русия отправи Украйна. Проговори генерал № 1 на украинските въоръжение сили, когото наричат Железния генерал.

Проблемът е наш и ние решаваме как да убиваме врага. Възможно и нужно е по време на война да се убива на неговата територия. Ако партньорите ни ги е страх да се използват техни оръжия, ще ги убиваме с нашите. Но само толкова, колкото е необходимо.", заяви главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна ген. Валерий Залужни в интервю за "Вашингтон пост".

"За да спася хората си, защо трябва да питам някого за разрешение какво да правя на вражеска територия? По някаква причина трябва да мисля, че не ми е позволено да правя нищо там. Защо? Защото Путин ще използва ядрени оръжия? Децата, които умират, не ги е грижа за това", допълва той в разговора.

Генералът се изказа критично към коментарите, че контраофанзивата на ВСУ протича бавно. Според него Украйна все още няма оръжията, от които се нуждае, за да проведе светкавичен блицкриг срещу много по-добре въоръжената руска армия.

По неговите думи "в украинската армия, за разлика от руската, животът на всеки един военнослужещ е златен".

 Залужни остро разкритикува политиците, които твърдят, че Киев не се нуждае от изтребители F-16. "Техните военни никога не биха се сражавали по този начин (без въздушно превъзходство)", каза украинският военен командир.

По-рано Украйна официално увери САЩ, че няма да използва оръжия, получени от американците, за нанасяне на удари по руска територия.

"Имаме споразумения със Съединените щати, че няма да използваме западни оръжия, за удари по територията на Русия. Но днес ние деокупираме нашите собствени територии, на които се намира врагът – значи нямаме никакви ограничения", подчерта и министърът на отбраната Алексей Резников.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай