Украйна нанесе удар по важно руско съоръжение, щетите са големи

Пътят през Чонгар е най-краткият маршрут от Крим към Мелитопол и по-нататък

Украйна нанесе удар по важно руско съоръжение, щетите са големи | StandartNews.com

Украинските въоръжени сили са нанесли удар с натовски ракети "Сторм шадоу" (Storm Shadow) по моста Чонгар и едноименното село в Херсонска област, съобщи в неделя в канала си в Телеграм назначеният от Русия ръководител на администрацията на областта Володимир Салдо, цитиран от ТАСС.

Той заявява, че мостът е увреден от ракета. По думите му е ударено и училището в селото.

Пътят през Чонгар е най-краткият маршрут от Крим към Мелитопол и по-нататък - към южния фронт, където украинската армия се опитва да напредне.

Руският губернатор на Крим Сергей Аксьонов също съобщава, че въоръжените сили на Украйна са нанесли ракетен удар по моста Чонгар в северната част на полуострова, пише news.bg.

Кримското министерство на транспорта информира, че след ракетния удар работата на ГКПП "Джанкой" е временно спряна. Граничните пунктове "Армянск" и "Перекоп" работят нормално. За избягване на опашки е въведена промяна в пропускателния режим. През "Перекоп" минават само камиони, а през "Армянск" се допускат леки автомобили и пътнически автобуси.

Министерството уточнява се, че обектите на транспортната инфраструктура и предприятията от транспортния бранш в региона работят нормално. Движението по Кримския мост и Керченския фериботен прелез също се извършва нормално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай