Топ дипломат каза кога Путин ще преговаря

Според Милен Керемедчиев разговорите няма да са с Володимир Зеленски

Топ дипломат каза кога Путин ще преговаря | StandartNews.com

Диалог между Русия и Украйна ще има, но след като Владимир Путин превземе територии от Украйна. Това обяви в ефира на bTV Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

„Това, което цели в момента Путин е блицкриг, с който възможно най бързо да вземе, колкото може по-голямо парче територия от Украйна. Очаква се близо 40% от територията на Украйна да бъде под руско влияние“, уточни той.

Според него след това преговорите няма да са с Володимир Зеленски, защото руският президент не го признава за легитимен.

„Путин ще владее една много сериозна част, която в бъдеще или може да бъде отцепена като автономна държава, или, както предрече директорът на руската служби за разузнаване – да бъде присъединена към Русия“, смята Керемедчиев.

Неговата прогноза е, че тази война няма да продължи дълго.

„Повтаря се сценарият от Грузия през 2009 г., когато руската армия беше на 6 км от Тбилиси. Планът е същият – да се влезе колкото може по-навътре, колкото може по-бързо, през територии, в които няма да има тежко съприкосновения между украински и руски военнослужещи. В момента, в който се влезе в Киев, и се минава сграда по сграда, квартал по квартал, тук вече говорим за наистина нарастване сериозно на жертвите от страна на руската армия и това ще доведе до напрежение в Русия“, каза още Керемедчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай