Строго секретно: Опитаха да убият наследника на Путин

Николай Патрушев е оцелял след атентат

Строго секретно: Опитаха да убият наследника на Путин | StandartNews.com

Бившият шеф на ФСБ и секретар на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев е оцелял след атентат. Това съобщава Daily Mail, позовавайки се на един от опозиционните телеграм канали на Руската федерация.

В началото на юни, според медията, Патрушев е бил хоспитализиран с влошено здравословно състояние.

Изданието твърди, че бившият ръководител на тайната служба на ФСБ е бил отровен със синтетична отрова. Но той успял да оцелее и да преживее покушението срещу живота му, пише GlasNews.

„Кой стои зад опита за убийство, какви са мотивите и как стана възможно да се организира действително извършен опит за убийство на представител на толкова високо ниво на власт, все още не е известно“, цитира Daily Mail своя източник.

Същият източник твърди, че отравянето на Патрушев, който в Руската федерация в тесни кръгове е наричан възможен наследник на Путин, не е инсценировка, а начало на голямо преразпределение на властта.

За последно Патрушев се появи публично на 5 срещу 6 юли. Тогава той беше в източните райони на Руската федерация. Твърди се, че в петък той е присъствал на видеоконференция с руския президент Владимир Путин. Но дори и тогава лицето на политика не беше показано в близък план.

Кой е Патрушев?

Николай Патрушев е секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация от 2008 г. В периода 1999 - 2008 г. той оглави ФСБ, заменяйки Путин на този пост.

Washington Post посочи най-вероятния наследник на Путин

Припомняме, че по-рано чуждестранни медии писаха, че секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев ще замени Владимир Путин, който уж трябваше да се подложи на хирургично отстраняване на раков тумор. 

Смята се, че 70-годишният Патрушев стои зад стратегията на руската армия в Украйна и че той е убедил Путин, че Киев е превзет от неонацисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай