Спасение в Азовстал, какво стана

Заводът е последната част от Мариупол, която още е в ръцете на украинските бойци

Спасение в Азовстал, какво стана | StandartNews.com

Всички жени, деца и възрастни хора са евакуирани от стоманодобивния завод Азовстал в Мариупол. Това съобщи вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук в своя канал в Telegram.

Около 200 цивилни оставаха блокирани в завода след последните хуманитарни коридори. Заводът е последен бастион на украинските защитници на Мариупол. Смята се, че поне 2000 военни остават в завода.

Проруските сили по-рано казаха, че още 50 души са били евакуирани днес от обсадения украински стоманодобивен комбинат "Азовстал" в град Мариупол. там от седмици десетки цивилни са хванати в капан заедно с украински бойци.

Щабът на териториалната отбрана на подкрепяните от Русия сепаратисти в Донецк съобщи в Телеграм, че с днешните 50 души броят на евакуираните цивилни от завода е достигнал 176. 

Петдесет цивилни са били прехвърлени вчера от комбината до център за прием на бежанци в близкото населено място Безименное, намиращо се на територия, която е под контрола на сепаратистите. Десетки цивилни бяха евакуирани и миналия уикенд.

Заводът "Азовстал" е последната част от Мариупол, която още е в ръцете на украинските бойци.

Украинският президент Володимир Зеленски каза снощи в редовното си вечерно видео обръщение, че Киев полага дипломатически усилия, за да спаси барикадиралите се в завода негови защитници, зарекли се, че няма да се предадат. Не е ясно колко са те, отбелязва Ройтерс, предава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай