Смърт от ракета в Киев, украински дронове тормозят Русия

Мащабът на разрушенията се изяснява

Смърт от ракета в Киев, украински дронове тормозят Русия | StandartNews.com

2 души са загинали в резултат на руски ракетен удар по украинската столица, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Двамата са станали жертва на отломки, паднали в Шевченковски район. По първоначална информация има и един ранен, съобщи в Телеграм началникът на военната администрация на украинската столица Сергий Попко.

Киевският кмет Виталий Кличко потвърди информацията за жертвите и съобщи за двама ранени, които са настанени в болница. По-рано властите съобщиха, че падналите в украинската столица отломки са предизвикали пожари.

Междувременно срещу летището на северозападния руски град Псков е било извършено нападение с дрон тази нощ, съобщи губернаторът Михаил Ведерников, цитиран от Франс прес и ТАСС.

"Министерството на отбраната е в процес на отблъскване на нападение с дрон срещу летище Псков", написа Ведерников в Телеграм, придружавайки съобщението си с видеоклип, показващ огромен пожар, експлозии и вой на сирени.

"По първоначална информация няма пострадали. Мащабът на разрушенията се изяснява", допълва той, като посочва, че лично е бил на мястото на инцидента от самото му начало. По-късно той добави, че летището ще остане затворено днес до изясняване на размера на щетите.

Според службите за спешна помощ са повредени четири тежки товарни самолета Ил-76. Пожарът е бил локализиран.

Въздушното пространство над международното летище Внуково, в югозападната част на Москва, също е било затворено за движение, съобщи ТАСС, като се позова на "авиационните служби".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай