Шойгу с новина. Какво става с 87 000 резервисти

Руският министър на отбраната докладва, че днес в Русия е започнал есенният набор в армията

Шойгу с новина. Какво става с 87 000 резервисти | StandartNews.com

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че в хода на обявената на 21 септември в страната частична военна мобилизация са призовани 300 000 души. 87 000 от тях вече са изпратени в зоната на бойните действия. Останалите продължават военното си обучение под ръководството на опитни инструктори, предава БНР.

На съвещание в министерството на отбраната Сергей Шойгу призна, че в началото на мобилизацията е имало недостатъци в работата на военните окръжия, но увери, че проблемите са били отстранени:

"На полигоните завършва бойната координация на сформираните подразделения. Основните усилия са съсредоточени върху полевото обучение и умението да се използват средства за връзка, навигация и разузнаване. Към работата са привлечени повече от 3000 инструктори, получили боен опит в хода на специалната военна операция".

Сергей Шойгу докладва, че днес в Русия е започнал есенният набор в армията, който беше отложен с един месец заради мобилизацията. Очаква се в редовете на въоръжените сили да постъпят 120 000 новобранци. Шойгу увери, че те няма да бъдат изпращани на фронта:

"Наборните военнослужещи изпълняват задачи в съответствие с предназначението на войсковите части. При това те няма да бъдат изпращани в зоната на специалната военна операция. Ще подчертая още веднъж, че всички наборни военнослужещи, които са завършили службата си, ще бъдат изпратени вкъщи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай