Ще блокира ли Орбан санкциите срещу Русия? Условието

Той за пореден път обвини Еврокомисията, че злоупотребява с властта си и посяга на суверенитета на страните членки на Евросъюза

Ще блокира ли Орбан санкциите срещу Русия? Условието | StandartNews.com

В Будапеща по-рано днес премиерът Виктор Орбан заяви, че Унгария няма да блокира европейските санкции срещу Русия заради войната в Украйна, стига те да не представляват риск за унгарската енергийна сигурност:

"Войната и европейската политика на санкции заради нея доведоха до енергийна криза. Енергийната криза и увеличаването на лихвите в САЩ носят заедно ера на висока инфлация и всички това ще доведе до ера на рецесия. В Европа ще ни споделят на намаляване на брутния вътрешен продукт и стагнация".

Орбан произнесе тези думи, след като новоизбраният състав на унгарския парламент - за пореден път с квалифицирано мнозинство за партията ФИДЕС - го назначи за премиер.

Той за пореден път обвини Еврокомисията, че злоупотребява с властта си и посяга на суверенитета на страните членки на Евросъюза. Въпреки това мястото на Унгария било в Евросъюза "през следващите 10 години".

Орбан се обявява против снабдяването на Украйна с оръжия и за незабавно прекратяване на бойните действия и мирни преговори, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай