Руски войници гинат от взрив, ракетен удар уби десетки украинци

Трима руски войници загинаха и 15 бяха ранени при експлозия в южната Белгородска област

Руски войници гинат от взрив, ракетен удар уби десетки украинци | StandartNews.com

По последни данни трима руски войници загинаха и 15 бяха ранени при експлозия в южната Белгородска област, предаде ТАСС, като се позова на спасителните служби.Те казаха, че причината за инцидента е небрежно боравене с боеприпаси.

Взрив отекнал през нощта в Дома на културата в село Тоненкое. Складираните в сграда боеприпаси се детонирали и избухнал пожар, каза източник от спасителните служби пред ТАСС.

В Белгородска област, която граничи с Украйна, има няколко руски военни бази и полигони, отбелязва Ройтерс. Според публикации в "Телеграм" убитите и ранените при експлозията войници са били повикани под знамената да се сражават в съседната страна по време на обявената през септември в Русия мобилизация на резервисти. Един от тях боравил неправилно с граната в културния център, който бил превърнат в оръжеен склад.

Междувременно броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен блок в източния украински град Днепър достигна 25, сред които едно дете. 43 души остават в неизвестност, предаде Ройтерс, като се позова на президента на Украйна Володимир Зеленски.

Предишните данни, оповестени от общинския съвет, бяха за 23 убити и 43 изчезнали.

Зеленски съобщи още, че са били ранени 73 души, сред които 13 деца. 39 души са били спасени.

По-рано кметът на град Днепър Борис Филатов изрази опасения, че шансовете да бъдат открити живи хора под развалините вече са минимални.

"Нека Бог ни помогне да намерим (поне) неколцина от (хората в неизвестност). Мисля (обаче), че (убитите) ще са десетки", каза Филатов.

Жилищният блок бе поразен при вълната от руски ракетни удари в Украйна вчера.

72 апартамента са били разрушени, заяви кметът на град Днепър. Той предположи, че мишена на руския удар е била близка електроцентрала, която обаче е била "подмината" от изстреляната от руската армия ракета Х-22.

Този вид оръжия не се отличават с висока точност и по принцип се използват срещу кораби. По-рано украински и западни представители са казвали, че Русия е на път да изчерпи запасите си от ракети с прецизно насочване - тема, която самата тя не е коментирала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай