Руска офанзива в Украйна, първи зареваха ракетите

Армията на Русия нанесе днес ракетни удари по Украйна

Руска офанзива в Украйна, първи зареваха ракетите | StandartNews.com

Армията на Русия нанесе днес ракетни удари по Украйна, съобщиха украински представители, цитирани от Ройтерс.

Представителите заявиха, че системите за противовъздушна отбрана в Южна Украйна са свалили осем ракети "Калибър", изстреляни от кораб в Черно море. Други ракети обаче са поразили Северна и Западна Украйна, а също така и централните Днепропетровска и Кировоградска област.

Една ракета удари индустриален обект в западния украински град Лвов, предизвиквайки пожар, който вече е овладян, съобщиха властите.

Руските войски, които бяха подсилени с десетки хиляди мобилизирани, предприемат през последните седмици все повече наземни атаки в Южна и Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.

"Настъплението на врага продължава на изток, (с) денонощни атаки", заяви вчера украинският заместник-министър на отбраната Ганна Маляр. "Ситуацията е напрегната. Бойците ни обаче не позволяват на врага да постигне целите си и нанасят много сериозни загуби", написа тя в приложението "Телеграм".

По-рано вчера руското министерство на отбраната съобщи, че украинските сили са отстъпили пред руските операции в Луганска област, но не даде подробности, отбелязва Ройтерс, допълвайки, че не било възможно да провери информацията.

"При настъплението... украинските войски се изтеглиха безредно на разстояние до 3 км от заеманите преди това линии", обяви в "Телеграм" министерството. То не уточни в коя част на Луганск е била предприета офанзивата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай