Русия твърди, че е предотвратила ракетна атака срещу Крим

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на съобщението на руското министерство на отбраната

Русия твърди, че е предотвратила ракетна атака срещу Крим | StandartNews.com

Руското министерство на отбраната заяви, че системите за противовъздушна отбрана на страната са "открили и унищожили" украинска противовъздушна ракета С-200, използвана при опит за атака срещу Кримския полуостров днес, предаде Ройтерс.

"На 7 октомври, около 18:00 часа московско време, режимът в Киев направи опит за терористична атака на територията на Крим с противовъздушна ракета от системата за противовъздушна отбрана С-200, която е била преработена в нападателна версия", заяви руското министерството на отбраната в съобщение в "Телеграм". "Руските системи за противовъздушна отбрана своевременно откриха и унищожиха украинската ракета във въздуха", добави ведомството.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на съобщението на руското министерство на отбраната, което не е уточнило къде точно е била свалена ракетата. През последните седмици Украйна засили нападенията си срещу Крим, който беше окупиран и анексиран от Русия през 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай