Русия с извънредно съобщение! Какво се случва в Киев

Спират се атаките към украинската столица

Русия с извънредно съобщение! Какво се случва в Киев | StandartNews.com

Руското министерство на отбраната реши да намали драстично военната си активност в направленията Киев и Чернигов. Това съобщи на брифинг заместник-министърът на отбраната на Русия Александър Фомин, цитиран от ТАСС, предаде Новини.бг.

Новината идва на фона на преговорите между руската и украинската делегации в Истанбул, които започнаха по-рано днес.

"Тъй като преговорите по подготовката на договор за неутралитет и неядрен статут на Украйна и предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна преминават към практическа реализация, отчитайки принципите, обсъдени по време на днешната среща, МО на Русия взе решение за драстично намаляване на военната активност в Киевска и Черниговска област", поясни той.

Според Фомин това се случва с цел повишаване на взаимното доверие и създаване на необходимите условия за продължаване на преговорите и постигане на крайната цел - договаряне и подписване на гореспоменатия договор, допълва БТВ.

"Предполагаме, че в Киев ще бъдат взети съответни ключови решения и ще бъдат създадени условия за по-нататъшна нормална работа", добави зам.-министърът на отбраната на Русия.

Фомин заяви още, че Генералният щаб на руските въоръжени сили ще предостави повече подробности за взетите решения след завръщането на руската делегация в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай