Вторник,

Русия ликува след удар по американска гордост в Украйна

От: Иван Ангелов -
2677
Русия ликува след удар по американска гордост в Украйна
A
A
A

Американска система за противодействие на ракетни атаки "Пейтриът”, която се използва от Украйна, вероятно е пострадала от руски удар, заявиха двама  представители на САЩ, допълвайки, че не изглежда да е била унищожена, предаде Ройтерс.

"Пейтриът" е една от сложните системи за противовъздушна отбрана, доставена от Запада, за да помогне на Украйна да отблъсне руските  въздушни удари, насочена срещу обекти от критичната инфраструктура на Украйна, енергийни съоръжения и други.

Американски служител, говорещ при условие за анонимност и позовавал се на първоначална информация, заяви, че Вашингтон и Киев вече са разговаряли за най-добрия начин за възстановяване на системата и на този етап не изглежда, че системата ще трябва да бъде изваждана от Украйна.

Служителят добави, че Съединените щати в близките дни ще имат повече яснота по въпроса и информацията може да се промени с течение на времето.

Руското министерство на отбраната заяви вчера, че е унищожило построена от САЩ система за противоракетна отбрана “Пейтриът” с "хиперзвукова" ракета "Кинжал" при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът засега не дава коментар, отбелязва Ройтерс.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията