Путин смрази руските войници! С тези думи

Какво каза президентът при посещението на фронта

Путин смрази руските войници! С тези думи | StandartNews.com

Американският в. "Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че Путин и Зеленски са направили конкуриращи се посещения при войските им в Украйна.

Тази седмица руският президент Путин и украинският държавен глава Зеленски посетиха войските си в Украйна в рамките на един ден, като двамата лидери се опитват да укрепят бойния дух преди очакваната офанзива на Киев, който иска да си възвърне заграбените от Москва територии, пише вестникът.

Кремъл съобщи, че Путин е направил необичайно посещение при своите войски, като е пътувал до частично окупираните от руските сили Херсонска и Луганска област в Украйна и беше информиран от висши офицери за ситуацията на фронтовата линия, пише американското издание.

След това Зеленски посети войските си в Авдеевка в Източна Украйна, град на фронтовата линия на руските сили от по-ранната фаза на конфликта, започнала през 2014 година.

Посещенията подчертават големите рискове в навечерието на очакваната украинска офанзива, която според експертите би могла да определи изхода от войната, продължаваща вече втора година. Двете посещения представят също противоположните образи и лидерски стилове на двамата ръководители, коментира американското издание.

"Уолстрийт джърнъл" обръща внимание на цитираните от ТАСС думи на Путин по време на една от неговите срещи: "Не искам да ви отвличам от преките ви задължения, свързани с командването и контрола, затова работим тук делово, за кратко, но конкретно".

"За мен е важно да чуя вашето мнение за развитието на ситуацията, да ви изслушам, да обменим информация", допълва Путин.

В израз на сериозната загриженост на Кремъл за сигурността, това посещение, което включваше и спирка в окупираната източна украинска Луганска област, не беше оповестено до последния момент, преди Путин да отпътува от Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти едва вчера следобед, че пътуването се е състояло ден по-рано.

Цитират се думите на Путин, че с постоянно увеличаващите се доставки на модерни оръжия Западът сега използва Украйна като "полигон" за плановете си да унищожи Русия.

Целта му е "да предизвика война в Европа и да елиминира конкурентите, като използва марионетна сила", каза Путин в президентско обръщение. "Те планират да ни довършат веднъж завинаги", добави руският президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай