Путин се закани на американските оръжия. Какво ще стори с тях

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна

Путин се закани на американските оръжия. Какво ще стори с тях | StandartNews.com

"Разделяй и владей" - този принцип е в основата на политиката на противниците на Русия, те винаги са се опитвали и продължават да се опитват да го правят, заяви днес руският президент Владимир Путин в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизия "Русия 1", цитиран от ТАСС.

По неговите думи от 2014 г. насам Русия се опитва да разреши ситуацията в Украйна по мирен път. "Винаги сме се стремили да гарантираме, че всички възникнали спорове се решават по мирен път чрез преговори. Но, за съжаление, отсрещната страна, другата страна, имаше различно отношение, започна, както много пъти съм казвал, а всички го знаем, да извършва военни действия там", припомни Путин.

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказаха да участват в разговори, каза руският президент, цитиран от Ройтерс. "Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях - не ние отказваме да преговаряме, а те", заяви той.

Путин допълни, че събитията от последните месеци са му позволили да се убеди, че 99,9% от руснаците са готови да дадат всичко от себе си в името на родината.

"Що се отнася до основната част - 99,9% от нашите граждани, нашите хора, са готови да жертват всичко в името на родината си - за мен тук няма нищо необичайно. Това обаче още веднъж ме убеждава, че Русия е специална страна и имаме специален народ", каза Путин.

Той заяви също, че е "100 процента сигурен", че Русия ще е в състояние да унищожи системите за противовъздушна отбрана "Пейтриът", ако САЩ ги доставят на Украйна.

По думите това щяло да стане като с едно щракване с пръсти. В същото време, напомни руският президент, в Украйна "все още няма такива комплекси". Пред репортери преди дни Путин отбеляза, че "Пейтриът" е "доста стара система" и не работи като руската С-300.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай