Путин на нокти. Бунт в руската армия

Бойци пишат писмо на руския президент

Путин на нокти. Бунт в руската армия | StandartNews.com

Владимир Путин на нокти – бунт в руската армия. Мобилизирани руснаци отказват да участват в бойните действия. Заради бунта им част от тях вече са върнати на територията на Руската федерация, съобщава УНiАН.

Както се отбелязва в сутрешната сводка на Генералния щаб, досега само от територията на Луганска област в Русия са се върнали до 600 мобилизирани, пише украинската информационна агенция.

Повечето от мобилизираните военнослужещи разбират, че тяхната функция в Украйна е да са пушечно месо. Затова вече няколко дни на фронта те организират бунтове и се опитват да се върнат у дома с всички сили.Впоследствие стана известно, че бойците, които воюваха край Сватов, са били принудени да подпишат договор. Руското командването ги заплашило с наказателни дела.

Впоследствие голяма част от мобилизираните са били изтеглили оттам по заповед на командващия. Сега искат да ги обвинят в дезертьорство, но те написали писмо до Владимир Путин, съобщава УНiАН.

Наскоро 8 дезертьори с картечници избягали от Сватово в Руската федерация.

Украинската информационна агенция съобщава, че във временно окупираната Горловка, Донецка област, всички медицински заведения са препълнени с ранени руснаци.

Те оборудват детски градини, училища или дори складове за полеви болници, информира Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна в сводката си от тази сутрин.

Медицински персонал от Якутия е пристигнал в една от тези болници в град Светлодарск, където се лекуват около70 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай