Първи руски обвинения срещу Турция за войната в Украйна

Вчера петима офицери от защитниците на град Мариупол се върнаха в Украйна

Първи руски обвинения срещу Турция за войната в Украйна | StandartNews.com

Руската страна обвини Турция, че е нарушила споразумението за командирите на полка „Азов”.

Вчера петима офицери от защитниците на град Мариупол се върнаха в Украйна. Досега те бяха в Турция.

Предадоха се в руски плен през месец май 2022 година. Полкът „Азов” и подразделения на морската пехота отбраняваха Мариупол три месеца и помогнаха на украинската армия да забави руската инвазия.

В социалните мрежи руски националисти критикуваха Москва, че украинските командири са свободни. Те са недоволни, че много от защитниците на Мариупол бяха пуснати от затвора, за да бъде освободен приближеният на Путин украински милионер Виктор Медвечук.

"Искам да благодаря на вас, господин президент. На целия отбор, който помогна да намерим ключа от тези окови. Върнахме се и ще продължим да вършим нашата работа. Ние сме войници и сме дали клетва", заяви Сергей Волински - офицер от морската пехота на Украйна.

Денис Прокопенко - командир на полка „Азов”, обясни, че от утре ще продължат да воюват заедно. „Със сигурност не сме казали последната си дума на бойното поле. А днес, най-важното е че украинската армия взе стратегическата инициатива на фронта. Напредваме с всеки изминал ден", заяви Прокопенко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай